Gaat het?

De assistente achter de balie vraagt of het gaat. ‘Ja, het gaat goed’ zegt de jonge vrouw aan de andere kant van het glas met haar kiezen op elkaar.

Als je in hokjes en vakjes wilt denken zou je haar niet direct verwachten op deze plek. Ze is jong, heeft een vriendin meegenomen en haar haar opgestoken. Ze ziet er verzorgd uit en zou zo de Hogeschool van Rotterdam uitgestapt kunnen zijn. En misschien is dat ook wel zo.
Ook studenten hebben het zwaar. Eerder deze week vertelde iemand nog dat studenten die hun collegegeld niet kunnen betalen geen diploma krijgen. Opmerkelijk, omdat datzelfde diploma hen de mogelijkheid zou geven om die schuld af te lossen en een toekomst op te bouwen.

Ze staat aan de balie en bijt nog steeds dicht op een gaasje. Er is een kies getrokken. Ze ziet nog wat bleek, maar oogt opgelucht.

Als ze gewoon naar de tandarts kon had ze hier niet gestaan. Het lijkt me niet het moment om haar vragen te stellen over hoe het komt dat ze hier staat en wens haar beterschap.

Tekst: Gerlinda Robbertsen-van Harn
Illustratie: Britt Bom