Tandartsdag 11 maart 2023

Tandartsdag 11 maart 2023

11 maart 2023 was de derde tandartsdag!

Op zaterdag 11 maart willen we op de tandartsdag 300 Rotterdammers met acute gebitsproblemen kosteloos een tandartsbehandeling aanbieden.

Er zijn veel Rotterdammers met acute pijnklachten en/of gebitsproblemen die een tandartsbehandeling niet zelf kunnen betalen. Ze hebben geen verzekering voor een tandartsbehandeling en kunnen deze ook niet afsluiten vanwege hun financiƫle situatie. Daardoor blijven ze lange tijd doorlopen met hun pijn. Deze (ernstige) gebitsklachten beperken hun mogelijkheden om deel te nemen aan het maatschappelijke leven.

Op zaterdag 11 maart organiseert Fonds Bijzondere Noden Rotterdam (FBNR) samen met Stichting ANDERS Rotterdam en de Rotterdamse Tandartsvereniging (RTV) de derde Rotterdamse tandartsdag. Mensen met acute klachten en pijnproblemen aan hun gebit krijgen kosteloos een behandeling aangeboden.

Hiermee helpen we enerzijds een groot aantal Rotterdammers van hun klachten af en anderzijds vragen we aandacht voor dit groeiende maatschappelijke probleem. Want eigenlijk zou er op landelijk of gemeentelijk niveau een structurele oplossing voor dit probleem moeten komen. De organisatoren van de tandartsdag pleiten voor een structurele oplossing voor dit almaar groeiende gezondheidsprobleem. Dit kan door basale mondzorg op te nemen in de basisverzekering of door te organiseren dat mensen in armoede te allen tijde hun tandartsverzekering kunnen behouden.