”It takes a village to raise a…Tandartsdag”

We zetten vandaag heel graag alle 150 mondzorgprofessionals in het zonnetje die op zaterdag 11 maart vrijwillig ontzettend veel Rotterdammers hebben geholpen met een tandheelkundige behandeling. Bewonderen jullie onze toppers mee via deze schitterende foto’s van Leander Varekamp?

De hulpvragen op de tandartsdag liepen uiteen van extracties tot wortelkanaalbehandelingen, van het vullen van (heel veel) gaatjes tot het reinigen van een gebit waar al 15 jaar niet meer naar gekeken was. Sommige hulpvragers (en professionals) waren tot tranen toe geroerd door alle hulp.

Bedankt tandartsen, tandartsassistenten, mondhygiënisten, kaakchirurgen, baliemedewerkers, praktijkmanagers en alle andere professionals die zo ontzettend hard gewerkt hebben!

Vol creativiteit en compassie hebben jullie met iedereen meegedacht. In de ene situatie was het gelijk duidelijk wat er moest gebeuren, soms was de situatie complexer. Maar jullie hebben iedereen gezien en op weg geholpen.

”Het was erg bijzonder om te doen, maar eigenlijk wil je mensen zo niet wegsturen”
Naast alle hulp die op de Tandartsdag geboden is willen we aandacht vragen voor dit structurele probleem. Er is een grote groep Nederlanders die niet naar de tandarts kan terwijl zij acute klachten hebben. Dit kan toch niet?

De tandartsdag organisatie wordt gesteund en geholpen door de Rotterdamse Tandartsen Vereniging en de KNMT.

Naast deze professionals zijn er verschillende praktijken en tandartsen die zich gedurende het jaar inzetten als sociale tandartsen of straattandartsen. Zij helpen mensen met acute klachten in het gebit maar zonder voldoende financiën om een tandarts te bezoeken.

Wil je ook meehelpen? We hebben nog een grote groep mensen die niet geholpen kon worden tijdens de tandartsdag. We horen het graag!