Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

1. Tandartsen stellen zich beschikbaar

Er zijn gelukkig een heleboel tandartsen, mondhygiënisten en tandprothetici die mee willen doen met de sociale tandarts. Ze weten goed wat de afspraken zijn en willen je heel graag helpen. Je wordt in hun eigen praktijk geholpen.

2. Jij meldt je aan

Jij of je hulpverlener meldt je aan via de pagina ”Aanmelden voor hulp”. Hierbij stuur je alle gegevens mee zodat wij de juiste match kunnen maken. We willen bijvoorbeeld weten wat je klachten zijn en of je medicatie gebruikt. Hoe duidelijker je bent, hoe beter de tandarts kan helpen.

3. Je wordt geholpen

Na ontvangst van je aanmelding gaan wij op zoek naar de best passende tandarts. Wij maken de koppeling tussen jou en deze tandarts voor een afspraak.

Vooraf is duidelijk besproken dat er geen kosten zijn verbonden aan je bezoek bij de tandarts. Het kan zijn dat de tandarts andere behandelingen adviseert. Op basis van de offerte kan je hiervoor financiering aanvragen bij Fons Bijzondere Noden Rotterdam. 

4. Pay it forward

Pay it forward is een uiting van een goede daad aan anderen in plaats van aan de oorspronkelijke weldoener. Je geeft de goede daad die aan jou is gedaan dus door aan anderen die jouw hulp goed kunnen gebruiken. Zo ontstaat er een beweging van goede daden en maken we met elkaar de wereld iets mooier. Je kunt de goede daad zo groot maken als je wilt/kan. Het is geen vereiste voor hulp, maar wel een sterke aanmoediging!